HENK VAN DONGEN

VERKOOP, MARKETING, COMMUNICATIE

De telers van groente, fruit, bloemen en planten moeten soms een andere bril opzetten om te weten wat de consument wil. Henk bouwt al zijn hele professionele leven bruggen tussen deze twee verschillende werelden. Hij is een retailman in hart en nieren en heeft de tuinbouw ook letterlijk in zijn genen, met een vader en opa die al in de fruitsector actief waren.

Henk werkte na een opleiding aan de Hogere Tuinbouwschool in Utrecht, onder meer bij  o.a. FloraHolland in Bleiswijk en Naaldwijk, bloemen en planten exporteur Zurel in Aalsmeer en Bloemenbureau Holland. Bij de laatste ontwikkelde hij als adviseur voor winkelketens onder andere, samen met Nielsen, een rentabiliteitsmodel voor versproducten in het retailkanaal.

In 2002 ging hij zelfstandig verder na de oprichting van Fresh Retail, dat zich op onorthodoxe manier bezig houdt met de verkoop van verse producten in het retailkanaal. In plaats van dikke rapporten, gaat Henk het liefst met opdrachtgevers op pad om consumentengedrag in de winkels te bestuderen. En dan laat een etalage van bijvoorbeeld een lingeriewinkel zich lezen als een uiterst nuttige handleiding.

Henk is een probleem-oplosser, gespecialiseerd in de marketing van vers voedsel, bloemen en planten. Hij reist de hele wereld over om telers en boeren advies te geven over wat wel en wat niet werkt op het gebied van marketing in het winkelschap. Hij buigt problemen om tot oplossingen en houdt nauwlettend relevante internationale trends in de gaten die van invloed zijn op de business.